16 Ağustos 2015 Pazar

Black Jack
-1-

En popüler gazino oyunlarından birisi Black Jack'tir. Hem canlı gazinoda hem de sanal gazinoda bir çok oyunu bulunmaktadır. Canlı Gazino'da sitelere göre değişmekle birlikte ortalama minimum bet 10 liradır. Sanal Gazinolarda 0,25 liraya kadar düşük betler ile oynayabilirsiniz. Türk piyasasında genellikle 21 olarak geçen bu oyun krupiyeye karşı oynanır. Eşitlik durumunu saymazsak ya kazanırsınız ya da kaybedersiniz. Yani %50 ihtimalli gözüken ve minimum x2 bet veren bir oyundur. Oldukça karlı gözüküyor olabilir ancak tam anlamıyla ihtimaller  %50 değildir. Buna aşağıda değinmeden önce oyun hakkında kısa bir açıklama yapmak istiyorum.

Kart değerleri

Rakamlar: As yani (A, Bir'li, Ace) hariç düğer tüm kartlar rakam değerlerinin karşılığını verir. 

Resimliler: K (Papaz, King),  Q(Kız, Queen),  J (Bacak, Jack)  hepsinin karşılığı 10 rakamıyla aynı değerdir. Yani bu resimli kartların hepsi ve yine 10 rakamlı kartların hepsinin verdiği değer sabit 10'dur.

As: Bu kart diğerlerinden farklı olarak oyuncunun tercihine göre iki farklı değerden birinde kullanılabilir. İsterse sadece "1" rakamı olarak kullanabilirken, isterse de "11" rakam değerinde de kullanabilir.


El sıralaması

Black Jack, yapılabilecek en yüksek el değeridir. Elden gelen iki kartla yapılmak durumundadır. Yani gelen ilk iki karttan birisi "A" dır. Diğeri de 10 değerini veren  "K" "Q" "J" "10" kartlarından birisi olmalıdır. Bu durumda Black Jack yapmış ve koyduğunuz potun x2,5 katını almışsınız demektir. Yani 10 lira koydunuz ve kartları dağıt dediniz. Black Jack yaptığınız için geri size ödenecek ikramiye 25 liradır. 

Not: Black Jack, 21 rakamından üstündür. Siz elden 21 yaptığınız müdeetçe Black Jack yapmış olursunuz. Karşı taraf kart çekerek 21'e ulaşmaya çalışamaz.Çünkü 21 rakamı Black Jack elinden düşüktür.


21: Black Jack elinden sonraki en yüksek eldir. Kart çekerek 21'e ulaşmışsanız eğer, kazandığınızda alacağınız ikramiye x2 'dir. Yani 10 liralık pot karşılığında 20 lira ödeme alırsınız.

Örnek: Kartlar dağıtılır ve elinizde bir adet "K" yani Papaz ve bir adatte "5" rakamı vardır. Toplam değeriniz "15" yapar. Siz bir kart daha çektiğinizde "6" rakamı gelir ve "21" yapmış olursunuz.


Diğer rakamlar: Rakamların toplamının yüksekliğine göre el sıralaması yukarıdan aşağıya doğru gitmeye devam eder. (20,19,18...) Yine tüm bu değerler karşılığında aldığınız ikramiye ödemesi x2'dir.



Toplam Değerin 21'i Geçmesi

Eğer kartlarınızın toplamı 21'i geçmişse kesinlikle kaybedersiniz. İlk kartı her zaman oyuncu çektiği için "Bust" diye geçen aşma durumunda oyun biter ve potunuzu kaybedersiniz. Aynı şey daha sonra eğer kart çekmişse Krupiye için de geçerlidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder